skip to Main Content

Barnträning - Ungdomsträning - Tachidori

NPF

Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) innefattar diagnoser såsom ADHD, Aspergers syndrom, Autismspektrumtillstånd och Tourettes syndrom. Dessa diagnoser är medfödda och är livslånga. Ofta ställer dessa diagnoser till problem i livet som gör att det inte fungerar med att gå i skolan eller delta i aktiviteter med andra. Dessa individer behöver mer stöd och resurser än vad som är normalt.

Aikido Dojo Liljeholmen har under vårterminen 2018 startat en separat NPF grupp där alla ungdomar med särskilda behov är välkomna. Åsa Bergström har startat denna NPF grupp tillsammans med en av de unga ledarna, en 14-åring med Aspergers syndrom och som har tränat aikido i 8 år på Aikido Dojo Liljeholmen.

Det finns olika grader av funktionsnedsättning och erfarenheten inom Happy Aikido är att många av dessa barn och ungdomar är med precis som alla andra på de vanliga passen. För de som har större behov av stöd och resurser, så är förhoppningen med denna NPF-satsning att fler ungdomar med NPF ska hitta vägen till rörelseglädje genom konceptet Happy Aikido. I förlängningen hoppas vi att fler ungdomar med NPF kommer att kunna delta i läger och utbildningar tillsammans med övriga Happy Aikido-utövare.

Redan nu kan vi säga att det är en lyckad satsning och att vi kommer dela med oss av våra erfarenheter. Vi är också intresserade av att starta samarbeten med likande initiativ inom budon.

Back To Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng