skip to Main Content

Barnträning - Ungdomsträning - Asa Taiso 3

Föräldrar

För många föräldrar är det viktigt att Aikido inte innehåller tävling och att det genom reigi finns struktur och regler som normalt inte finns i det svenska moderna samhället. En traditionell budo leder till bra disciplin och koncentration som barnen och ungdomarna tar med sig hem och till skolan. Inom Happy Aikido har många föräldrar tackat för att pedagogiken hjälper deras barn till ett bättre liv med en bättre skolgång.

För att pedagogiken inom Happy Aikido ska fungera behöver föräldrar se till att barnet har rätt förutsättningar för att klara av träningen. Vi ser inte sällan föräldrar som lämnar av sina barn på dojon utan att stämma av med instruktören. Ibland kommer dessutom barnen utmattade, hungriga och törstiga. Då är det inte lätt vare sig för barnet eller instruktören att genomföra ett bra pass. I sådana lägen är det på sin plats att påminna föräldrarna om att de allra flesta budo-klubbar sköts på ideell basis och att man inte har specialresurser för att tillgodose de barn som kräver sådant som normalt ska skötas om av barnets föräldrar. Budo handlar om att växa upp som människa med sunda värderingar, och Happy Aikido står för en pedagogik där vi har roligt, visar respekt för vår omgivning och följer den etikett som föreskrivs.

Till alla föräldrar vill vi också påminna om att Happy Aikido inte handlar om att tekniskt göra ”rätt” aikido, och att man därför aldrig ska gå in och rätta sitt barn.

Back To Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng