skip to Main Content

Barnträning - Ungdomsträning - Taijutsu 1

Barn

All utövning av Aikido för barn och ungdomar i Happy Aikido fokuserar sig på koncentration, motorik, koordination och reigi.

Redan som 3-åring kan man utöva aikido på pass där föräldrarna också deltar. För att klara av reigi på ett självständigt sätt bör man vara runt 5 år.

Beroende på klubbens kapacitet har man olika åldersindelningar. Åldersgränserna i de olika grupperna är inte fixerade. Barn utvecklas i olika takt både fysiskt, mentalt och känslomässigt. Ibland kan ett barn i en viss ålder ha behov av mycket lek och spring, och ett annat barn i samma ålder uppvisa en större önskan om teknikträning och ha en stor förmåga till koncentration. Rent generellt kan man säga att då barnen är 5-6 år har vi ett fokus på lek. Med lek avser vi fysiska lekar som tränar koordination, motorik, samarbete och ukemi-övningar på olika sätt (fallträning). Då barnen blir 7-9 år är det mindre lek och mer teknik. Från 10 år minskar leken ytterligare och ersätts mer och mer med teknik och ukemi (fallträning). Är man 15 år och uppåt kan man fortfarande ha övningar av en mer lekfull natur som både utmanar fysiskt och utvecklar samarbete och kreativitet. Jo och bokken (trästav och träsvärd) och annan rekvisita används som en naturlig del i Happy Aikido.

Back To Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng