skip to Main Content

Barnträning - Ungdomsträning - Skattjakt

Aktiviteter

Utbildningen Unga Ledare för ungdomar 12-19 år

För att ge våra ungdomar som utövat aikido en längre tid en utmaning och något att sträva emot, skapade vi 2015 en ledarskapsutbildning för ungdomar mellan 12-19 år. Vi kallar utbildningen Unga Ledare, som inbegriper både teori och praktik, och är en plattform för ungdomar att utvecklas tillsammans i sitt ledarskap. Den teoretiska delen inbegriper gruppdynamik, ledarskap och ansvar, barns fysiska, mentala och motoriska utveckling. Vi lär oss också hur man skapar dynamik på ett träningspass, och hur man bäst anpassar sitt träningsinnehåll till aktuell åldersgrupp. Den praktiska delen förläggs på hemmaklubbens barnpass där de unga ledarna assisterar och delar ledarskapet med den vuxne instruktören. Utbildningen sträcker sig över 6 månader.

Happy Aikido-Workshop för barninstruktörer

En eller ett par gånger om året har vi en workshop om pedagogiken i Happy Aikido i teori och praktik för barn- och ungdomsinstruktörer och assistenter. Workshopen är en utmärkt ingång för er som funderar på att starta en barngrupp. Vi utgår från boken Happy Aikido: Inspiration & motivation. Målet är att hitta inspiration och motivation i barnverksamheten på hemmaklubben och att dela erfarenheter på alla plan. Workshopen är vanligtvis en dag. Kontakta oss gärna om du vill ha en workshop på din klubb!

Happy Aikido Summer Camp

”Happy Aikido Sommarkollo” genomfördes för första gången i juni 2017. Det blev en stor succé. Under fyra dagar träffades ett 60-tal unga aikidokas från olika klubbar på Katrinebergs folkhögskola för att träna, hitta nya vänner över klubbgränserna, göra en fantastisk uppvisning och genomföra historiens första ”Aikido-mello”. Sommarlägret resulterade, tack vare medel från Idrottslyftet, i en dokumentärfilm. Vi har nu skapat en årligen återkommande tradition för unga aikidokas mellan 10-23 år. Välkommen du också!
Summer Camp arrangeras av Riai Aikido Dojo, Aikido Dojo Liljeholmen och Varbergs Aikidoklubb.

Vill du hjälpa till?

Vill du eller ditt företag stötta Happy Aikido och våra aktiviteter? Du kan aktivt bidra till en meningsfull fritid för barn och unga! Vi kämpar inte för att vinna stora tävlingar eller fina pokaler, istället vi bygger självtillit och styrka där varje barn med hjälp av Happy Aikido kan hitta rörelseglädje utifrån sina förutsättningar. Kontakta oss gärna. Varje bidrag är varmt välkommet!

Back To Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng